Zachte lenzen, perfecte pasvorm vereist maatwerk!

Niemand is gemiddeld en daarom kiest u met de Indivisual voor een kwaliteitslens die speciaal op maat voor uw ogen worden gemaakt. Een zachte drie-maanden-lens die wordt gemaakt van het meest gezonde materiaal en zeer nauwkeurig wordt aangemeten. Daarmee creëren de lenzen optimaal comfort en perfect zicht. De Indivisual lenzen kennen geen beperking en zodat voor iedereen een unieke lens mogelijk is.

Behandeling van keratoconus

Keratoconus kenmerkt zich in het algemeen door een irregulaire kegelvorming van het hoornvlies, meestal is dat aan de onderkant van het hoorvlies. Primair wordt vaak een contactlens gebruikt om keratoconus ogen te behandelen.

Hybride contactlenzen zijn volgens de laatste zeer geavanceerde technologien ontwikkkelde contactlenzen specifiek ontworpen om de irregulaire cornea in de vorm van keratoconus te behandelen. Dankzij revolutionere technologie, zijn hybride lenzen gecombineerd uit een harde lens die a.h.w. ingekapseld zit in een zachte contactlens. Hiermee wordt het beste van twee werelden ineen geslagen. Men verkrijgt hiermee namelijk een lens die zeer comfortabel aanvoelt als een gewone zachte contactlens met de hoge gezichtsscherpte wat alleen haalbaar is met een harde contactclens.

Het doel van dergelijke contactlenzen is de vaak onbevredigende resultaten met vaak onvoldoende gezichtsvermogen door gebruik van reguliere (harde) lenzen weer te herstellen in de verschillende stadia van keratoconus. Omdat dit type lens over de hoorvlies heen gebogen op de rand van het oogwit rust, is er minimale risico aanwezig van corneale littekenvorming. Hierdoor zijn hybride lenzen een absoluut gezond alternatief voor keratoconus. Daarnaast heeft deze lens een zachte rand ontwerp wat ervoor zorgt dat de lens over de optische as ten aanzien van de plaats waar de kegelvorming aanwezig is, waardoor optische vertekeningen zo optimaal mogelijk worden gereduceerd, waarbij ook nog eens een veel betere gezichtsscherpte wordt behaald. De hybride ontwerp voorkomt ook vuilvorming onder de contactlens en zal niet zo maar plotseling uitvallen. Er is op dit moment nog geen enkele lens dat al deze voordelen in een enkele product voorhanden is.


Piggyback lenzen zijn harde vormstabiele contactlenzen welke bovenop een zachte contactlens wordt gedragen. In sommige gevallen is deze benadering veel succesvoller dan het alleen toepassen van een harde of zachte contactlens, maar de complexiteit van gebruik en vooral het nadeel dat door gebruik van twee lenzen op elkaar een aanzienlijke reducering van zuurstoftransmissie wordt bewerkstelligd. Hierdoor is succes niet altijd zo optimaal als men had gehoopt.      

PRODUCTEN
Copyright (c) 2013 BONOCCHIO VISION CARE CENTER All rights reserved.   Design ATAATR