Contactlenzen

Daglenzen

Daglenzen zijn zachte contactlenzen die je maar een dag draagt. Met daglenzen heb je geen lenshouder en lensvloeistof nodig, omdat je iedere dag nieuwe, schone lenzen in je ogen hebt. Zorg er wel voor dat je je handen goed wast alvorens je de lens op je oog plaatst. Anders is de kans groot dat er vuil achter de lens of in je oog komt en je oog gaat irriteren.

Ontdek het ultieme comfort van moderne contactlenzen. Het lensoppervlak bevat ruim 80% water, ongeveer net zoveel als het oppervlak van uw oog, voor een zijdezacht en comfortabel gevoel tot het eind van de dag.

Multifocale lenzen

Wanneer u de menukaart probeert te lezen, moet u hem dan een eindje van u af houden? Is uw arm intussen niet meer lang genoeg?

Bovenstaand scenario is een typische illustratie van presbyopie (ouderdomsverziendheid). Wanneer we ouder worden, verliezen de lenzen in onze ogen helaas wat van hun elasticiteit. Daardoor zijn ze minder goed in staat scherp te stellen op verschillende afstanden. Dit proces gebeurt geleidelijk. Lang voordat we merken dat dichtbij zien moeilijker wordt, hebben onze ooglenzen al een deel van hun vermogen om van vorm te veranderen en aldus lichtstralen te focussen, verloren. We merken dit verlies aan elasticiteit pas op wanneer ons zicht merkbaar achteruit is gegaan.

Custom-Made lenzen

Zachte lenzen, perfecte pasvorm vereist maatwerk!

Niemand is gemiddeld en daarom kiest u met de Indivisual voor een kwaliteitslens die speciaal op maat voor uw ogen worden gemaakt. Een zachte maand of kwartaal-lens die wordt gemaakt van het meest gezonde materiaal en zeer nauwkeurig wordt aangemeten. Daarmee creëren de lenzen optimaal comfort en perfect zicht. De Indivisual lenzen kennen geen beperking en zodat voor iedereen een unieke lens mogelijk is.

Nachtlenzen

Nachtlenzen, lekker actief in alle vrijheid

Nachtlenzen draag je alleen maar ‘s nachts. En overdag heb je dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht. Je hoeft er bijna niet aan te wennen, want ze voelen direct prettig aan. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen, zonder dat je er iets van merkt – je ogen.

Nachtlenzen zijn bij uitstek geschikt voor iedereen die vrijuit wil kunnen sporten. Denk aan hardlopen, tennissen, voetballen of zwemmen, je kunt gewoon lekker actief zijn zonder bril of lenzen. En toch zie je alles scherp. Ook op vakantie of wanneer je ’s avonds op stap gaat zijn Nachtlenzen een uitkomst: je kunt vrijuit bewegen zonder bril op je neus en hebt geen last van droog aanvoelende lenzen. Nachtlenzen draag je immers alleen als je slaapt. Hoe comfortabel wil je het hebben?

De Nachtlens heeft geen direct contact met het hoornvlies, maar drijft op de traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm dat de voorkant van het hoornvlies iets platter wordt. Daardoor kun je dan een of twee dagen scherp zien. Het grote voordeel van alleen ‘s nachts lenzen dragen is dat je ogen overdag volledige toevoer van zuurstof heeft.

Veel mensen vinden een laserbehandeling eng. Bovendien is zo’n ingreep niet zonder risico. Het principe van Nachtlenzen is veel eenvoudiger. Want mocht je om de een of andere reden je Nachtlenzen niet meer willen dragen, dan kun je altijd weer terug naar je gewone lenzen of bril. Je ogen gaan dan vanzelf weer naar de oorspronkelijke situatie terug.

Nachtlenzen zijn veilig, want het Nachtlens-materiaal laat extreem veel zuurstof door en heeft daardoor de minste invloed op je ogen. Nachtlenzen kunnen alleen zogenoemde min-afwijkingen corrigeren. Ons gecertificeerde Nachtlensspecialist kan u er meer over vertellen.

Myopia control lenzen

Myopia (myopie) is de medische term voor bijziendheid. Bijziendheid komt steeds vaker voor in Europa, op dit moment schat men in dat minimaal 50% van de jongeren in Europa bijziend zijn. In Azië is de gemiddelde percentage kinderen met myopia zelfs 80% of hoger! De huidige trend laat zien dat myopia  zich vaak progressief ontwikkelt t.g.v. voornamelijk erfelijkheid, etniciteit en leefpatroon.

Myopia Control is een algemene term wat gebruikt wordt om de toename van myopia voornamelijk bij kinderen een halt toe te roepen. We gebruiken hiervoor speciale myopia controle ortho-k (nachtlenzen) lenzen of andere vorm van wegwerp zachte contactlenzen (MiSight®). Soms ook in i.c.m. door een oogarts voorgeschreven vorm van oogdruppels die de groei van de myopia vertragen. Hopelijk kunnen wij dit ook vanaf volgend jaar als een van de eerste optiezaken in Nederland Myopia Control brilleglazen toepassen. Wij onderhouden zeer nauwe contacten met vooral onderzoekers en specialisten in Hong Kong die zeer representatieve onderzoeken doen in myopia ontwikkelingen.

Deze vorm van correctie/behandeling kan uitsluitend uitgevoerd worden door een gecertificeerd myopia control specialist.

Torische lenzen

Met torische lenzen kan je astigmatisme uitstekend corrigeren. Niet alle ogen zijn precies rond. Soms hebben ze een afwijking in de vorm van een rugbybal in plaats van een voetbal. Daardoor zijn de krommingen van het oog niet gelijk en wordt het beeld niet precies op je netvlies afgebeeld. Dit verschijnsel noemen we astigmatisme. Een dergelijke oogafwijking kan je tegenwoordig uitstekend corrigeren met cylindrische of torische lenzen. Nadat u een oogmeting heeft laten doen, worden er speciaal voor uw ogen zogenoemde torische vormvaste- of zachte contactlenzen gemaakt die twee sterktes combineren. En daarmee krijgt u  weer een scherper beeld op uw netvlies.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen, het scherpste zicht

Vormvaste lenzen geven het scherpste zicht en zijn het allerbeste voor de gezondheid van de ogen. Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Vormvaste lenzen zijn niet zo gevoelig voor beschadigingen als andere lenzen. Ze gaan langer mee en zijn goedkoper. Het plezierige van vormvaste lenzen is dat je gewoon vergeet dat je ze draagt. En dat geldt vooral voor de huidige moderne lenzen. Deze nieuwe lenzen worden gemaakt van een zeer hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal waardoor je ogen minder vermoeid raken en de hele dag fit blijven. Ook bestaat er tegenwoordige speciaal contactlens materialen die make-up bestendig zijn. Je bent snel gewend en je kunt ze gerust de hele dag dragen.

Heeft u vragen welke lenzen geschikt zijn voor u?