Duurzaamheid

Duurzaamheid bij Bonocchio

Bonocchio opereert dagelijks door het hanteren, respecteren en zijn steentje bij te dragen aan het milieu waarbij het welzijn van mens, dier en plant centraal staan.
Wij geloven dat elk klein stapje richting duurzaamheid de wereld kan verbeteren.

Het mileu

Zo min mogelijk gebruik van papier binnen onze administratie met als doel volledig papierloos te zijn in de nabije toekomst, vrijwel alle schriftelijke correspondentie met onze leveranciers verloopt via e-mail. Ook veel van onze klanten verkiezen factuur in elektronische vorm te ontvangen i.p.v. een hardcopy, wat ook handig is voor het elektronisch indienen van eventuele zorgkostenvergoeding. Iedereen is enthousiast!

Sinds het begin van ons bedrijf in 2008 gebruiken wij tassen van non-woven materialen (GEEN plastic tassen!).

Energie besparen d.m.v. led-verlichting te gebruiken en verwarmingsketel regelmatig te laten onderhouden.

De gezondheid van de mens

Accurate en nauwkeurige oogmeting om oogproblemen te ontdekken en verwijzing naar oogarts voor verdere medische behandeling indien nodig.

Exploiteren van nieuwe uitvindingen en technologieën in myopie (bijziendheid) afremming. Belangrijkste reden om myopie te remmen: mogelijke oogziekten bij hoge myopie te voorkomen of te verminderen zoals netvliesdefecten en glaucoom. Myopie control d.m.v. speciale contactlenzen en brillenglazen.

Gratis oogmetingen bij bejaarden thuis die niet mobiel zijn.

MONTUREN DONEREN AAN ONTWIKKELINGSLANDEN

Ook kunt u uw steentje bijdragen door oude brillen bij ons in te leveren.
Wij sturen deze vaak door naar organisaties van vrijwillige opticiens die volledig op eigen kosten afreizen naar ontwikkelingslanden om mensen te voorzien van brillen op sterkte. Glazen komen van donaties van glasfabrikanten.

De ingeleverde monturen worden zo volledig mogelijk opgeknapt en gebruiksklaar gemaakt om er nieuwe correctieglazen erin te kunnen slijpen. Op deze manier hebben oude monturen weer een tweede leven, en belangrijkste is dat mensen die zich geen bril kunnen veroorloven weer goed kunnen zien!

Onze producten

Duurzame producten vraagt samenwerking met onze partners met oog voor een groene wereld! Wij blijven wij op zoek naar partners die zich inzetten voor optische producten van duurzaam gemaakte materialen.

Monturen van gerecyclede marine plastic

Sea2See ontwerpt en fabriceert brilmonturen en zonnebrillen in Italië. Materialen voor de montuur productie worden volledig gewonnen uit afval van plastic welke door lokale vissers uit de zeeën in Spanje, Frankrijk en West-Afrika worden gevist. Hun doel voor ogen is dat de eindgebruiker meer gaat beseffen dat plastic afval hergebruikt kan worden om duurzame premium producten te kunnen fabriceren.

Monturen van biologisch afbreekbaar
katoenvezel-accetaat

Monturen van biologisch afbreekbaar katoenvezel-accetaat

Monkeyglasses® produceert zijn monturen en zonnebrillen van biodegradable katoenvezel-acetaat. Een special soort type plastic welke voor c.a. 95% uit katoen van bloemen en hout wordt gewonnen, daarnaast is de grondstof volledig biologisch afbreekbaar. De metalen monturen zijn gemaakt van roestvrij staal, waarvan c.a. 60% volledig gerecyclede materialen.

Zelfs aan de brillenetuis is gedacht, deze zijn bij Monkeyglasses® van gerecycled papier (opvouwbaar!) en bij Sea2See van kurk gemaakt.
Alle monturen en zonnebrillen zijn handgemaakt.