MiYoSmart® Speciale Brillenglas voor Afremmen Myopie

De bekende glasfabrikant uit Japan heeft aangekondigd de z.g. MiYoSmart® in de loop van 2021 in de gehele BENELUX te lanceren.

Het is een glas dat ontwikkeld is in samenwerking met de Hong Kong Polytechnic University waar eigenaar KB Chung nauwe banden mee onderhoud. Sinds 2018 werd dit glas in Hong Kong als eerste op de wereld gelanceerd als een pilot, omdat in Hong Kong volgens onderzoeken de hoogste percentage bijziende kinderen zijn. Een dergelijk onderzoek is meer dan 10 jaar geleden ook al uitgevoerd met gebruik van ortho-keratologie contactlenzen (nachtlenzen).

Het MiYoSmart glas heeft een non-invasieve wijze van myopie-remming. De 2 jaar durende onderzoek in Hong Kong heeft aangetoond dat hiermee de (progressieve) myopie ontwikkeling met 60% wordt vertraagd. Studie met ortho-k lenzen vertonen hogere percentages, maar niet iedereen is geschikt om contactlenzen te dragen, en dan zijn de MiYoSmart® glazen wel een heel goede oplossing. Bijkomend voordeel is wel dat ortho-k dragers ook deze glazen kunnen gebruiken in het geval dat ze om wat voor redenen dan ook de lenzen niet (meer) kunnen dragen.

De werking berust op z.g. defocus ringen (Defocus Incorporated Multiple Segments Technology or “D.I.M.S. Technology” ) waarbij vanuit het midden van het glas om en om ringen aanwezig zijn die de ogen dwingen op bepaalde afstanden te kijken behorend bij de daarbij behorende sterktes.

Zodra deze glazen verkrijgbaar zijn zullen wij u dit als eerste bekend maken.

Bronnen:

Dit vind je vast ook leuk!